Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع>اجتماعی - در مطلب قبلی به ۵ نکته از موارد مربوط به نحوه بازنشستگی ایثارگران مشمول قانون حالت اشتغال که از ماده۴۰ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران استنباط می‌شود، اشاره کردیم.

در ادامه به نكات ديگري اشاره مي‌كنيم:
چ- از نكات مهمي كه در تبصره2 ماده40 كمتر مورد توجه قرارگرفته و به هيچ‌وجه اجرا نشده است، موضوع نحوه پرداخت حقوق وظيفه غيرمستخدمين دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هرچند در تبصره ماده38 قانون جامع آمده است: حقوق وظيفه جانبازان غيرحالت اشتغال مشمول قوانين نيروهاي مسلح براساس مقررات مربوط در نيروهاي مسلح محاسبه و توسط نيروي مربوط پرداخت مي‌گردد، لكن در تبصره2 ماده40 قانون جامع پرداخت حقوق وظيفه شهدا، جانبازان و آزادگان غيرمستخدم دولت برعهده بنياد گذاشته شده است.
اقدامي كه تاكنون بنياد حتي به‌دنبال پيش‌بيني مقدمات آن نبوده است.

ح- در تبصره3 ماده40 به امتيازاتي كه مشمولين قانون حالت اشتغال به‌هنگام بازنشستگي از آن برخوردار مي‌شوند، اشاره دارد. برابر اين تبصره به‌هنگام نيل به بازنشستگي مشمولين قانون حالت اشتغال در كليه امتيازات منظورشده براي شاغلان همطراز مانند پاداش پايان خدمت و غيره بهره‌مند مي‌شوند. دستگاه مجري حكم مكلف به‌ تامين و پرداخت اين امتيازات است.
در حال حاضر قريب به اتفاق جانبازان و آزادگاني كه حقوق حالت اشتغال خود را از بنياد دريافت مي‌كنند، 30سال سنوات خود را تكميل و از مرز بازنشستگي عبور كرده‌اند.
حسب قانون آنچه به ‌اين گروه به هنگام بازنشستگي تعلق مي‌گيرد، به‌ازاي هرسال سابقه، يك ماه پاداش برمبناي آخرين حقوق و مزاياي دريافتي آنان و بازخريد مرخصي‌هاي ذخيره‌شده استحقاقي آنان است.
برخي از جانبازان و آزادگان بيش از 7سال از زمان بازنشستگي آنان گذشته ولي تاكنون هيچ اقدامي نسبت به محاسبه پاداش پايان خدمت و مطالبات مرخصي‌هاي ذخيره شده آنان انجام نگرفته است. باتوجه به اينكه رئيس بنياد شهيد در مراسم تجليل از تلاشگران نمونه بنياد در هفته گذشته وعده پرداخت معوقات ايثارگران را اعلام و فقط به باقي‌ماندن معوقات سال 95 ايثارگران اشاره كرد، آيا از ميزان مطالبات معوق پاداش پايان خدمت و بازخريد مرخصي‌هاي جانبازان و آزادگان اطلاع دارد؟ و آيا اين مطالبات را جزء وعده‌هاي پرداختي خود در سال‌جاري مي‌داند؟ بعيد است كه حتي محاسبات ابتدايي اين مطالبات انجام شده باشد.

خ- برابر ماده 54 قانون جامع، كاركنان شهيد، جانباز و آزاده ازكارافتاده كلي همانند ساير كاركنان شاغل دستگاه‌ها، از كليه تسهيلات اجتماعي، رفاهي، آموزشي و خدمات قابل ارائه به كاركنان دستگاه‌ها، نظير دفترچه اتكا علاوه بر تسهيلات بنياد برخوردار خواهند شد.
به قوانين و مصوبات مجلس استناد كنيم آنچه از اين مصوبات استنباط مي‌شود اين است كه وضعيت مشمولين قانون حالت اشتغال اعم از مشمولين حالت اشتغال نيروهاي مسلح، دستگاه‌هاي اجرايي بنياد شهيد و امور ايثارگران از بهترين وضعيت معيشتي، رفاهي و دريافتي نسبت به ساير كاركنان همطراز خود است، در حالي كه چنين نيست و متاسفانه برخلاف قانون، شرايط نامطلوبي دارند و متوليان امر آگاهانه و ناآگاهانه حقوق آنان را تضييع مي‌كنند. كساني كه مستقيما عهده‌دار وظايف اين قشر هستند با آگاهي كامل از تخلفاتي كه درباره آنان انجام مي‌دهند به بهانه عدم تامين منابع مالي اقدامي براي آنان نمي‌كنند در حالي‌كه تلاشي هم براي تامين منابع مالي اين مصوبات قانوني از خود نشان نمي‌دهند. ساير مشمولين اعم از نمايندگان مجلس و دستگاه‌هاي نظارتي به‌دليل عدم تسلط بر جزئيات قانوني و غفلت از وظايف نظارتي خود در اين تضييع حقوق شريكند.

د- برابر ماده 55 قانون جامع‌ اگر جانبازان و آزادگان مشمول قانون حالت اشتغال قبل از رسيدن به سن بازنشستگي و تكميل سنوات خدمتي فوت كنند، عائله تحت‌تكفل آنان همچنان از حقوق و مزاياي حالت اشتغال تا سن بازنشستگي برخوردار خواهند بود و دستگاه‌هاي اجرايي و بنياد شهيد نمي‌توانند تغييري خلاف قانون در ارائه تسهيلات و امتيازات عائله‌ تحت تكفل جانبازان و آزادگان متوفاي حالت اشتغال به‌وجود آورند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۲۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ارز ترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از تخصیص منابع ارزی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان خبر داد و گفت: وزارت بهداشت و صمت مجوزات لازم را به بنیاد شهید داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در حاشیه نشست هیئت دولت اظهار کرد: دولت و مجلس کمک کردند و جداول بودجه ابلاغ شد تا رشد قابل قبولی را در پرداختی‌های مربوط به خانواده‌های شهدا و ایثارگران داشته باشیم.

وی افزود: آنچه که دنبال آن بودیم، تأمین ارز برای خرید تجهیزات مربوط به جانبازان و ایثارگران پس از ۱۰ سال بود که به نتیجه رسید، چرا که بعضی از این تجهیزات در داخل تولید می‌شدند، بنابراین از ثبت سفارش تجهیزات و هم از واردات آن‌ها ممانعت می‌شد، شرکت‌های داخلی هم در این فعالیت نمی‌کردند و مجبور بودیم گاهی به صورت چمدانی تجهیزات را وارد کنیم.

رئیس بنیاد شهید ادامه داد: هم وزارت بهداشت و هم وزارت صمت مجوزهای لازم را به بنیاد شهید دادند و در جدول تخصیص منابع ارزی، ارز ترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان تخصیص داده شد.

قاضی‌زاده در ادامه درباره افزایش حقوق خانواده شهدای گفت: در بخش‌های مختلف این افزایش حقوق متفاوت است، والدین خانواده‌های شهدا ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دریافت می‌کردند که سال جاری به ۱۵ میلیون رسیده است. در مورد سایر حقوق جانبازان نیز رشد حالت اشتغال مطابق با سایر رشدها اتفاق افتاد، یعنی آنجایی که باید ۲۰ درصد رشد کند ۲۰ درصد و در مورد حق پرستاری ۳۵ درصد افزایش پیدا کرد، در مجموع رشدی که در پرداخت‌های بنیاد شهید اتفاق افتاده است، از متوسط پرداخت‌های مجموعه دولت بالاتر است که نشان‌دهنده این است که اولویت دولت و مجلس حوزه شهدا و ایثار بوده است، چرا که طی دو سال منابعی که در اختیار بنیاد شهید بوده سه برابر شده است، یعنی بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومانی به ۹۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی عنوان کرد: البته اگر باز پرسیده شود که با این همه افزایش آیا کفایت تمام خدمات بنیاد شهید را می‌کند باید بگویم خیر، به علت اینکه به صورت طولانی‌مدت خدمات ناقص داده شده است تا بتوانیم این خدمات را کامل کنیم به جای ۹۰ هزار میلیارد تومان نیاز به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه است که در حال حاضر ممکن نیست.

منبع: ایرنا

کد خبر 751729

دیگر خبرها

  • سهمیه خانواده های شهدا و ایثارگران در استخدام ها لحاظ شود
  • به دنبال مردمی‌سازی بنیاد هستیم
  • تخصیص ارز ترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان
  • تخصیص ارزترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان
  • خبر خوش قاضی‌زاده برای واردات تجهیزات پزشکی و داروهای جانبازان
  • خبر خوش واردات تجهیزات و داروهای مصرفی جانبازان
  • خبر قاضی‌زاده برای واردات تجهیزات پزشکی و داروهای جانبازان
  • عدم‌ انجام تکالیف قانونی توسط بنیاد شهید و صندوق بازنشستگی
  • سن بازنشستگی تغییر کرد
  • افزایش حقوق سه دسته از ایثارگران در سال ۱۴۰۳